2019-09-04 09:26:53• hírek • Bede Emőke

Lopott BMW-t hozott volna haza az utánfutón – Helyszíni képek

Kedden délelőtt, 10 óra környékén gördült be a petei határátkelőhöz az a Volkswagen LT 35 típusú kisteherautó, mely egy személyautót szállító utánfutót húzott maga után.

A határrendészet munkatársai annak rendje és módja szerint elkérték a román állampolgárságú sofőr és az általa vezetett furgon iratait, de nem úszta meg ellenőrzés nélkül a BMW 7L sem. A rendszám nélküli, 2014-ben gyártott autóról pillanatok alatt kiderült, hogy lopott, a kicsivel több mint 16 ezer euró értékűre becsült kocsit a német hatóságok már július 15-én körözik.


Az autót a határrendészet az orgazdaság miatt indított nyomozás további idejére lefoglalta.






Emlékeztetőül: 2019 augusztusában 40 százalékkal emelkedett azon járművek száma, melyekről az határellenőrzés során kiderült, valamelyik nyugati országban már jelentették ellopását. Hogy mit is jelent ez konkrét számokban kifejtve? Míg tavaly az említett hónapban mindössze 22 jármű bukott le, addig idén számuk elérte a 32-t. A határrendészet elárulta, hogy a „beszállítók” leginkább a magyar-román határt részesítik előnyben. A legtöbb lopott járművet a Szatmár megyei Peténél és az Arad megyei Nagylaknál sikerült nyakon csípni, de azért a román-bulgár és a román-moldáv határszakasz sem panaszkodhat. Ami e legnépszerűbb márkákat illeti, nagyon úgy tűnik, hogy országunkban a „felvásárlói piacon” a legnagyobb igény a BMW-re, az Audira és a Jaguarra van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: